7.sınıf türkçe testi

 :: Dersler :: Türkçe

Aşağa gitmek

7.sınıf türkçe testi

Mesaj  OrteGa Bir Cuma Ocak 15, 2010 10:33 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Not:Bunların üzerine işaretleme yapamıyorsunuz size tavsiyem cevaplarınızı not alın.


1)“Kara”kelimesi aşağıdakilerin hangisinde terim olarak kullanılmıştır?
A)Alnımıza sürülen bu karayı nasıl temizleriz?
B)Karadır kaşların ferman yazdırır.
C)Kara bahtım,kem talihim,taşa bassam iz olur.
C)Ancak üç ay sonra karaya çıkabildik.

2)“İnmek”sözcüğü aşağıdaki cümlelerde kaç değişik anlamda kullanılmıştır?
1.Yağmurdan duvar inmiş.
2.Çocuk,ağaçtan zorlukla indi.
3.Haberi duyunca yüreğine indi.
4.Şehre varınca otele indi.
A) 1
B)2
C)3
D)4

3)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt anlamlı sözcükler yoktur?
A)Her inişin bir çıkışı vardır.
B)Her çok,azdan olur.
C)Ağacın yemişini ye,kabuğunu soyma.
D)Akıllı köprüyü arayana dek,deli suyu geçer.

4)“Dün gece İzmir’de ısı sıfırın altında eksi üç derece dolaylarındaydı.”
Yukarıdaki cümleden hangi kelime çıkarılırsa cümlenin anlamı bozulmaz?
A)gece
B)eksi
C)derece
D)ısı

5)“de” bağlacı verilen cümlelerin hangisinde “başkalarına yaptığım gibi”anlamını içermemektedir?
A)Sana bir de kitap alalım.
B)Bir kitap da sana alalım.
C)Sana da bir kitap alalım.
D)Bir tane de kitap sana alalım.

6)Aşağıdaki deyimlerden hangisi “sadece kendi bildiğini yapmak,başkalarını dinlememek”anlamını vermektedir?
A)Burnu havada olmak
B)Burnu Kaf Dağı’nda olmak
C)Burnundan kıl aldırmamak
D)Burnunun dikine gitmek

7)“Dışarı”sözcüğü hangi seçenekte yer yön zarfı olarak kullanılmıştır?
A)Babası eve almadığı için dışarıda kalmış.
B)Dışarı çıkmayın,öğretmen kızıyor çünkü.
C)Bu otobüsler dışarı hatlarda çalışacak.
D)Dışarısı kardan görünmüyor.

Cool “Olayı öğrenince son derece kızdı.”
Cümlesinde altı çizili sözcük öbeğinin belirteç olarak görevi,aşağıdakilerden hangisidir?
A)durum zarfı
B)yer zarfı
C)soru zarfı
D)nicelik zarfı

9)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?
A)Bu ay soğuk günler geçirdik.
B)Artık dünya teknolojide hızla ilerliyor.
C)Uzaydan dünyanın fotoğrafları çekiliyor.
D)Oturma odamızı güneş iyice ısıttı.

10)Aşağıdakilerin hangisinde ortak özne kullanılmamıştır?
A)Öğretmen soruları okudu ve yanıtladı.
B)Kitabı okudu,sonra müzik dinledi.
C)Orhan’ın yüreği yurt sevgisiyle doluydu.
D)Çocuk kapıdan içeri girdi;salona yöneldi.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] cevap anahtarı aşağıdadır:


























CEVAP ANAHTARI:
1.C,
2.D,
3.C,
4.B,
5.A,
6.D,
7.B,
8.D,
9.C,
10.C
avatar
OrteGa
11.Takım Kaptanı
11.Takım Kaptanı

Mesaj Sayısı : 49
Başarı Sistemi : -6
Kayıt tarihi : 07/01/10
Nerden : Ordan,Burdan,Surdan

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: 7.sınıf türkçe testi

Mesaj  OrteGa Bir Cuma Ocak 15, 2010 10:34 pm

yorum plzz [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
avatar
OrteGa
11.Takım Kaptanı
11.Takım Kaptanı

Mesaj Sayısı : 49
Başarı Sistemi : -6
Kayıt tarihi : 07/01/10
Nerden : Ordan,Burdan,Surdan

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: 7.sınıf türkçe testi

Mesaj  OrteGa Bir C.tesi Ocak 16, 2010 11:25 pm

hadiyin be abisi bi yorum yapacağınızzz..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
avatar
OrteGa
11.Takım Kaptanı
11.Takım Kaptanı

Mesaj Sayısı : 49
Başarı Sistemi : -6
Kayıt tarihi : 07/01/10
Nerden : Ordan,Burdan,Surdan

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: 7.sınıf türkçe testi

Mesaj  ykmz Bir C.tesi Ocak 16, 2010 11:31 pm

yorum pls yorum pls kaptın puanları Very Happy
avatar
ykmz
Kaptan-Baş Yönetici
Kaptan-Baş Yönetici

Mesaj Sayısı : 56
Başarı Sistemi : 0
Kayıt tarihi : 29/12/09
Nerden : Nereye

Kullanıcı profilini gör http://hikmetliler.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: 7.sınıf türkçe testi

Mesaj  OrteGa Bir C.tesi Ocak 16, 2010 11:54 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
avatar
OrteGa
11.Takım Kaptanı
11.Takım Kaptanı

Mesaj Sayısı : 49
Başarı Sistemi : -6
Kayıt tarihi : 07/01/10
Nerden : Ordan,Burdan,Surdan

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 :: Dersler :: Türkçe

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz